Recept
Bietje Atjarcrème
Ingrediënten
- 16 grote, gave Kroon rode bietenschijfjes
- Enkele blaadjes rucola
- Ca 200 gr. Kroon Atjar Tjampoer + extra voor garnering
- Neutraal smakende olie, zoals druivenpitolie en zonnebloemolie
Terug naar recepten
Bereiding
- Presenteer deze amuse op amuselepels of op een wit porseleinen tip.
- Pureer met de staafmixer ca. 200 gram uitgelekte en tussen keukenpapier zo droog mogelijk gemaakte Atjar. De massa mag geen stukjes meer bevatten.
- Doe de gepureerde Atjar in een spuitzak zonder spuitmondje.
- Bestrijk de bietenschijfjes licht met neutraal smakende olie zodat ze mooi glimmen.
- Leg op elke lepel (of tip) uit het midden een mooi blaadje rucola en daarop één schijfje rode biet.
- Knip zoveel van de punt van de spuitzak met Atjarpuree dat er een spuitmondje ontstaat van maximaal 1 ½ centimeter doorsnede.
- Spuit op elk schijfje rode biet en uit het midden, een mooi glad bolletje gepureerde Atjar, zodat het Bietje Atjarcrème zonder knoeien als éénhappertje gegeten kan worden.
- Leg schuin tegen het bolletje Atjarcrème een tweede schijfje biet. Besteed zorg aan de opmaak: leg de ribbels van het afdekkende schijfje biet haaks op die van het onderste!
- Garneer met de resterende Atjar en fijne brunoises van cornichons en rode paprika.
- Leg er voor de bite eventueel nog een krokante chip van rode biet of een gezouten naturel aardappelchip bij en serveer.