Historie
Een familiebedrijf sinds 1932
Sinds 1932 maakt de familie van der Kroon hoogwaardige kwaliteitsproducten. De onderlinge familieband geeft een bijzondere dimensie aan onze samenwerking. Dat onze verse en pure kwaliteitsproducten met zorg worden samengesteld, proef je in onze pure tafelzuren. Onze producten zijn bij vele groothandels te koop.
Oprichting G.A. van der Kroon
1932 start Gijs van der Kroon een kleine fabriek in Amsterdam-Zuid. Het verpakken van haring, leverworst en limonade vormt de basis van het huidige familiebedrijf.
1932Kroon's fijne gefileerde haring
1951Kroon Food groeit verder
Het bedrijf in Amsterdam-Zuid groeit verder en gaat over naar de 2e generatie. Wegens groei verhuist het bedrijf naar Nes a/d Amstel. De bedrijfsactiviteiten zijn ondertussen vooral gericht op conservering van tafelzuren.
1959Verdere groei en verhuizing naar Hardinxveld-Giesendam
De 3e generatie Van der Kroon stroomt in en al snel verhuisd het gehele bedrijf naar een groot fabriekspand in Hardinxveld-Giesendam.
1969Verhuizing naar Dinteloord
Kroon Food verhuist naar Dinteloord. De productie kan op deze locatie flink worden uitgebreid.
19733e generatie aan het roer
In 1985 komt de 3e generatie Van der Kroon aan het roer van het bedrijf.
19853e en 4e generatie
Het bedrijf komt in 2008 onder leiding van de 4e generatie Van der Kroon. Samen met de 3e generatie en haar medewerkers wordt er verder gebouwd aan de toekomst. Enkele jaren daarvoor, in 1999, introduceert Kroon Food de kunststof foodservice pot. Deze pot is licht in gewicht, veilig want geen scherven en gebruiksvriendelijk.
2008Nieuw pand in Bergen op Zoom
Kroon Food verhuisd naar een nieuw eigen pand aan de Van Konijnenburgweg 139 in Bergen op Zoom. Met deze stap wordt de productie en opslag flink uitgebreid.
2014Duurzaamheid en innovatie
Introductie kunststof pot 500ml gericht op retail. Duurzaamheid wordt verder uitgebreid met de plaatsing van zonnepanelen en start nieuwbouw magazijn.
2018