Recept
Rosbiefbonbon met augurk en mosterddressing
Ingrediënten
- 6-8 Kroon augurken
- 40 gram gewassen en gedroogde rucola
- 4 radijsjes
- 16 sneetjes rosbief (vegavariant: neem vegetarische worst)
- 3 afgestreken eetlepels mayonaise
- 1 afgestreken theelepel gladde mosterd
- 1 afgestreken theelepel vers geraspte mierikswortel
- Witte balsamico azijn
- Enkele sprietjes bieslook
- Peper en zout naar smaak
Terug naar recepten
Bereiding
- Was en droog de radijs en snijd ze eerst in 4-5 schijfjes en dan in balkjes=julienne.
- Houd 1 augurk apart en snijd de andere julienne. Meng met de radijs en rucola, zonder de sla te kneuzen.
- Meng de mosterd en de mierikswortel met de mayonaise. Proef en breng naar inzicht desgewenst verder op smaak met peper en zout.
- Doe 1 eetlepel van de dressing in een miniatuur spuitzakje voor garnering en meng de rest door de sla zonder te kneuzen, spray ook wat witte balsamicoazijn op de salade.
- Leg kruislings twee sneetjes rosbief over elkaar en strooi hier wat zout op. Leg in het midden een passend bergje sla. Vouw de rosbief luchtig over de sla tot een mooi bolletje. Draai het bolletje om en plaats op een amuselepel of op een mooie serveerschaal.
- Bestrooi de bonbons met wat peper uit de molen en leg op elke bonbon een kleine augurk of enkele schijfjes van een grotere augurk.
- Knip een klein puntje van het spuitzakje af en garneer de bonbons met streepjes dressing.
- Knip boven een soepkop de bieslook in fijne ringetjes en strooi op de bonbons.
- Eet smakelijk!