Recept

Bietje Atjarcrème

Bereiding

  1. Presenteer deze amuse op amuselepels of op een wit porseleinen tip.
  2. Pureer met de staafmixer ca. 200 gram uitgelekte en tussen keukenpapier zo droog mogelijk gemaakte Atjar. De massa mag geen stukjes meer bevatten.
  3. Doe de gepureerde Atjar in een spuitzak zonder spuitmondje.
  4. Bestrijk de bietenschijfjes licht met neutraal smakende olie zodat ze mooi glimmen.
  5. Leg op elke lepel (of tip) uit het midden een mooi blaadje rucola en daarop één schijfje rode biet.
  6. Knip zoveel van de punt van de spuitzak met Atjarpuree dat er een spuitmondje ontstaat van maximaal 1 ½ centimeter doorsnede.
  7. Spuit op elk schijfje rode biet en uit het midden, een mooi glad bolletje gepureerde Atjar, zodat het Bietje Atjarcrème zonder knoeien als éénhappertje gegeten kan worden.
  8. Leg schuin tegen het bolletje Atjarcrème een tweede schijfje biet. Besteed zorg aan de opmaak: leg de ribbels van het afdekkende schijfje biet haaks op die van het onderste!
  9. Garneer met de resterende Atjar en fijne brunoises van cornichons en rode paprika.
  10. Leg er voor de bite eventueel nog een krokante chip van rode biet of een gezouten naturel aardappelchip bij en serveer.